Ga terug naar die fijne plek

Dat ging effe lekker!

Vanochtend liep ik langs datzelfde watertje. Sneeuw weg, ijs weg, kou weg.

Ik stond er even stil en stelde me voor hoe het was met die sneeuw en dat ijs. Met die heldere lucht, de frisse kou èn de warme zon. De inspanning van het schaatsen en het momentje rust met warme koffie uit het thermoskannetje.

Dit beeld van het afgelopen weekend weer oproepen en een tijdje vasthouden gaf ruimte aan positieve gevoelens, zoals vreugde, dankbaarheid en kalmte. Alsof ik het opnieuw beleefde.

Fijn om te doen en ook gezond. Want de ervaren positieve gevoelens hebben een beschermende werking tegen negatieve gevoelens en stress.

Waar negatieve gevoelens ons bewustzijn vernauwen, doen positieve gevoelens het omgekeerde. Ze maken ons ruimdenkender, creatiever en flexibeler.

Heb je last van stress en probeer je dit weg te werken door maar stug door te gaan?

Stop er even mee, sluit je ogen, maak het stil van binnen en ga met je aandacht naar een fijne plek waar je erg hebt genoten. Neem de omgeving, de kleuren, geuren en geluiden in je op. Geniet een moment van het goede effect van deze fijn plek op jou.

Voor een positieve flow in je team: deel voor de start van een overleg jullie mooie beelden. Het effect zal je verrassen.