Ruimte voor gedoe

Ik had best veel gedoe thuis het afgelopen weekend. Tijdens een meeting maandag deed ik mijn best om er niet aan te denken en me te focussen op de besproken thema’s.

Tot één van de anderen vertelde over haar gedoe thuis. Ze had daardoor niet bijster veel zin en energie om mee te doen. Ik was haar dankbaar voor haar openheid en deelde ook mijn frustraties.

Gedoe hebben we allemaal. Daar komt het vele thuis werken bij met uren achter het beeldscherm van de ene zakelijke to-the-point-meeting naar de andere. Je college gewoon tegen het lijf
lopen, een praatje maken, effe je gedoe delen is er niet bij.

Onderzoek naar werkgeluk van GelukkigWerkenAcademy en MonitorGroep tijdens Corona laat zien dat 35% van de ondervraagden meer negatieve emoties ervaart dan voor de crisis; terwijl 12% aangeeft meer positieve emoties te ervaren.

De neiging bestaat om de onprettige gevoelens maar niet te benoemen, zeker niet online. Je wilt niet zeuren en het is toch niet is op te lossen.

Maar wat een opluchting als je merkt dat je niet de enige bent. Als je kunt delen hoe het echt met je is en je voelt dat jouw ongemak er gewoon mag zijn. Zonder goedbedoelde troost in de vorm van tips en adviezen.

Ook dat is werkgeluk.

Mag jouw gedoe er zijn vandaag?