Covid nauwelijks invloed op werkgeluk!

Het gemiddelde cijfer voor werkgeluk in Nederland is het afgelopen jaar met slechts 0,1% gedaald: van een 7.2 vóór de crisis naar een 7.1 in januari 2021, laat onderzoek van GelukkigWerkenAcademy en MonitorGroep zien.

Aan het begin van de crisis daalde het cijfer naar 6,3. Blijkbaar hebben we ons na een aanvankelijke dip hersteld en zijn we behoorlijk veerkrachtig met elkaar.

#Veerkracht ontwikkelen begint met het kunnen accepteren en ruimte geven aan je (ook onprettige) emoties. Hetzelfde onderzoek laat zien dat 35% van de ondervraagden nu meer negatieve emoties ervaart dan voor de crisis.

Bij een zorginstelling waar ik betrokken ben, is op het hoogtepunt van de crisis besloten allerlei werkgroepjes en extra taken tijdelijk ‘on hold’ te zetten. Wel werd in een vast overlegmoment ruimte gemaakt voor de zorgprofessionals om hun hart te luchten, om te vertellen wat hen dwars zit en waarop ze stuk lopen. Waar je op de werkvloer sterk moet zijn voor de cliënt, mag je hier je tranen laten zien.

Deze ruimte voor verdriet en nare gevoelens werpt zijn vruchten af. De zorgprofessionals veren terug en geven nu aan weer zin te hebben in het oppakken van de extra taken.

Wie of wat hielp jou om staande te blijven en terug te veren?