De heling zit in de connectie

“Ik ben een doorbijter”, zegt hij in het eerste coachgesprek. 

Het vele thuiswerken heeft zijn tol geëist. Hij mist de spontane overleggen. Vrij brainstormen, direct kunnen reageren op elkaar. Dat lukt niet online. Na een overleg probeert hij in zijn eentje de ideeën uit te werken. Dat verloopt moeizaam. Toch gaat hij stug door. Met verstoorde concentratie, energievretend. Het werk moet immers af. De kwaliteit wordt er niet beter op. Ook dat frustreert hem.

Zeuren wil hij ook niet. Hij wil anderen niet belasten. Het is toch niet op te lossen. We moeten er gewoon doorheen. Stug doorbijten dan maar.

De heling zit in de connectie. Het helpt om te delen waar je tegenaan loopt,. Zonder meteen tot een oplossing te komen.

Breng daarom jouw ervaring in contact met je collega’s. Vertel waar je last van hebt en wat je mist nu je enkel online kunt werken. Vertel ook waar je naar verlangt. Praat vanuit je hart, wees persoonlijk. Dan zullen anderen dat ook doen. Zo versterk je jullie relatie. 

En als je dan hebt verteld wat je dwars zit, kun je daarna aan elkaar vragen of er temidden van alle moeite ook een klein lichtpuntje was, hoe dat eruit zag en hoe je daar meer van kunt krijgen.

Zo versterk je samen je veerkracht.